Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 11:32 - Експериментите на кабинета Борисов нямат спирачки
Автор: andreev Категория: Други   
Прочетен: 912 Коментари: 1 Гласове:
0



Управлението на Бойко Борисов започва все повече да прилича на експеримент. Създава се усещането, че група теоретици са се събрали и на принципа "проба-грешка" се опитват да спасят положението. Но този принцип едва ли е най-подходящият, когато говорим за управление на държавата.

И както се оказва, министрите дори не говорят помежду си и не обсъждат идеите си, защото всеки обявява в публичното пространство личното си мнение. А новите идеи за антикризисни мерки, които лансира кабинетът "Борисов", стават все по-популистки, неосъществими и със съмнителен ефект. Като данък лукс например. И облагането на работещите пенсионери.

Онзи ден стана ясно, че богатите ще плащат повече за яхтите си и за мощните си автомобили. Ще се наложи да плащат и ако не живеят в гарсониера. А как ще се пълни дупката в бюджета, при условие че тези "данъци" остават в общините - не е ясно. Друг е въпросът какво е разбирането на министър Симеон Дянков за "хубави приходи". Защото не са много българите, които разполагат с яхти. Още повече че отдавна са ги регистрирали под чужд флаг и плащат данъците за тях в други държави. Критериите за облагането на скъпите автомобили също са, меко казани, недомислени. Защото не е необходимо един автомобил да е скъп, за да има 150 конски сили. Както не е едно и също да имаш мезонет в София и порутена къща на 3 етажа в село Злокучене например. Емитирането на държавен дълг без ясни параметри е по-скоро изстрел напосоки, отколкото реална цел, от която в бюджета да дойдат 6 млрд. лв.

Предложението за данъчна амнистия на хората, които са укривали доходи, макар и предложено от БСК, но прието на драго сърце от Дянков, граничи с абсолютно безумие. Вместо да ги дадат на прокуратурата или на комисията "Кушлев", управляващите ги подканят доброволно да внесат 10% от оценката на имота си. А последната идея за увеличение на ДДС с 2% в условията на криза е капакът на безсилието.

Вместо да вадят "бисер" след "бисер", по-добре управляващите да седнат заедно със синдикати и работодатели и да вземат реални и постижими мерки, които ще извадят България от кризата, а няма да я натикат още по-дълбоко в тинята.




Тагове:   кабинета,   спирачки,


Гласувай:
0



1. анонимен - Аман от пожарникари
23.06.2010 11:18
До никъде нямада я докараме
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andreev
Категория: Други
Прочетен: 16462
Постинги: 9
Коментари: 6
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930